Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Inauguració del curs 2016-2017 de la Càtedra Martí i Casals

11 de novembre de 2016 @ 19:00 - 20:00

 

0001

Inauguració del curs 2016-2017 de la Càtedra Martí i Casals amb la xerrada “El valor  nutritiu dels llegums”, a càrrec del Sr. Abel Mariné, Catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la UB

L’ONU ha proclamat el  2016 l’Any Internacional dels Llegums amb la finalitat de conscienciar   la societat dels seus avantatges nutricionals i augmentar-ne el consum arreu del planeta. En la dieta actual, el consum de llegums és escàs perquè tenen poc prestigi social, s’associen a temps d’escassetat i no existeix un mercat gurmet que els doni valor. Però, des d’un punt de vista nutricional, són uns aliments de gran interès. Aporten una quantitat moderada de calories, proteïnes de bona qualitat, poc greix (excepte la soja), força fibra, minerals i vitamines. Els hidrats de carboni que contenen —el midó—, s’absorbeixen lentament, fet que és saludable per a tots, especialment pels diabètics. Ajuden a baixar el colesterol i a combatre l’estrenyiment. No tenen gluten i els celíacs els poden consumir. El cost dels llegums fa que seguin uns aliments excel·lents en la relació preu-valor nutritiu. Per això se’ls ha anomenat, amb raó, com la “carn dels pobres”.

El valor nutritiu llegums”. Imprès i resum de la xerrada  


 

Detalls

Data:
11 de novembre de 2016
Hora:
19:00 - 20:00
Esdeveniment Category:

Organitzador

Càtedra Martí i Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural

Recinte

Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural
Pl. Monestir, s/n
Sant Feliu de Guíxols, Girona 17220 Espanya
+ Mapa de Google
Telèfon:
972821575
Web:
www.metgerural.cat