Una xerrada sobre el valor nutritiu dels llegums inaugura el curs 2016-2017 de la Càtedra Martí i Casals

 

DSC_0329

Una xerrada del catedràtic emèrit de Nutrició i Bromatologia de la UB Abel Mariné sobre el valor nutritiu dels llegums va inaugurar el passat 11 de novembre el curs 2016-2017 de la Càtedra Martí i Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural.

El Sr. Abel Mariné va manifestar la importància que té l’alimentació en l’increment de diverses malalties en la societat occidental. En aquest  sentit, va valorar les qualitats nutritives dels llegums per seguir una dieta equilibrada i va explicar cadascun dels avantatges que suposa el seu consum. Els llegums, va manifestar el Sr. Abel Mariné, aporten  quantitats moderades de calories, proteïnes de bona qualitat, poc greix —excepte la soja— i força fibra, minerals i vitamines. A més, va remarcar l’absència de gluten, el poc greix que contenen i  l’absorció lenta dels hidrats de carboni, en tenir un índex glucèmic baix. A part del seu valor nutritiu, va explicar també les propietats de les plantes dels llegums en l’enriquiment del sòl i va lamentar que, malgrat que la ingesta recomanada de llegums és entre 2 i 4 racions setmanals, el seu consum és força més baix.

L’acte va comptar  també amb la presència del Sra Josepa Miró, vicepresidenta del COMG, el Sr. Jordi Vilà, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, el Sr. Joaquim Mª Puigvert, director de la Càtedra Martí i Casals i la Sra. Carme Carretero, Catedràtica de Tecnologia dels Aliments de la UdG.


Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *