Participació en la XIV Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica

20161028_160232

Els passats 27, 28 i 29 d’octubre es va celebrar a Castelló de la Plana la XIV Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica  on es va presentar la sessió “Medicina abans de la medicina. Remeis i creences de mar i muntanya a Catalunya al segles XIX i XX.

En el transcurs de la sessió es va presentar el treball de recerca que s’està duent a terme entre el Museu Etnogràfic de Ripoll, el Museu d’Història-Espai del Metge i  de la Salut Rural de Sant Feliu de Guíxols i la Càtedra Martí i Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural  de la Universitat de Girona, sobre remeis tradicionals, rituals i creences populars a l’entorn de la salut, que es practicaven en dos àmbit geogràfics ben diferenciats, la zona d’alta muntanya del Ripollés i la Garrotxa, i la zona marítima de la Costa Brava.

El treball de recerca inclou entrevistes a testimonis orals, l’estudi de documentació històrica i d’objectes materials dels fons d’ambdós museus.


Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *